המרכב הפתוח נחשב למאוד נפוץ בקרב הארגזים. הוא משמש בעיקר להובלת סחורות כבדות משקל. לצורך העלאת הסחורה על הארגז, משתמשים במלגזה, שאליה רותמים ברצועות את הסחורה עקב משקלה הרב. כאשר משקל הסחורה, אותה נושא הארגז, כבדה מאוד, משתמשים ברצפת פלדה העמידה במיוחד במשקלים כבדים.
ישנם ארגזים פתוחים שמגיעים עם דופן הידראולית.
מרכב פתוח בנוי לרוב ממשטח העמסה ודופן קדמית.
דופן: יכולה להיות דופן סגורה או סגורה למחצה. גבוהה של הדופן ניתנת לשיונוי על פי דרישות הלקוח (כל עוד הדרישות עומדות בתקן).
רצפה: הרצפה בנויה מעל קורות רוחב ומתחת לשילדה. היא עשוייה לרוב מפח שחור, מגולוון, מרוג, אלומיניום או מעץ למטענים וסחורות קלות.
מנעול הצמדה למכולה (TwistLock): במרכבים במשקל כולל של 18 טון ומעלה.
ארגז מסוג זה, בנוי מדפנות קשיחות, ופרופילים מאלומיניום, בגימור מעוגל עם אטימות מקסימלית. מרכב מסוג זה מתאים לרוב למקרים שבהם יש צורך בהובלת מטען או סחורה שיכולה להנזק בתנאי מזג קשים כמו גשם, שלג, רוח חזקה או שמש חזקה (טמפרטורה גבוהה). לעיתים משתמשים בסוג ארגז זה לצורך הגנה על סחורה יקרת ערך. סחורה השמורה בארגז זה מוגנת יותר ונשמרת בצורה בטוחה יותר.
סוג ארגז זה הינו נפוץ מאוד, ויכול להגיע עם או בלי דופן הידראולית.
ארגזי הוילונות דומים למרכב מסוג ארגז פתוח בכך שהם יכולים לשאת מטען או סחורה שאינם זקוקים לקירור או לתנאים מיוחדים אחרים. היתרון הגדול במרכב מסוג זה הוא יכולת ההובלה למטענים גדולים מאוד, שלא ניתן להוביל אותם בארגז פתוח. ההובלה בארגז וילונאי הינו פשוט מאוד, קל ונוח לתפעול.
ביובית היא מרכב אינסטלציה. הביובית מורכבת ממערכות שנועדו לשאיבת ביוב וכמו כן לניקוי מערכות ביוב. שימושה העיקרי של הביובית היא ניקיון של קווי הביוב השונים ומניעה של קווי הביוב מגורמים מפריעים כגון שורשים, בטון ועוד.
בעבר הביוביות התחלקו ל-2 סוגים עיקרים: ביוביות השואבות ומנקזות מוזלים שונים כמו שמן, ביוב, הצפות מים וכדומה. הסוג השני פתר בעיות כגון סתימות, זאת על ידי הזרמת המים בלחץ ופתיחת הסתימה.
היום משאיות הביוב משוכללות יותר, וניתן לפתור את 2 הבעיות הנ״ל על ידי מכולת ביובית אחת.
מתקן ״רם סע״.
סוג זה של מרכב הינו נפוץ מאוד בעיקר בשל האפשרות ״להחליף״ את הארגז בקלות ובמהירות, וזאת בהתאם לצרכים המשתנים. מעבר לכך, קיים יתרון משמעותי להשארת הארגז בנקודת העמסה, וזאת עד למילוי הארגז עד תומו. רק עם המילוי הנהג נקרא להעמיסו לנקודת הפריקה, וכך לחסוך זמן רב.
השיפורים שנעשים במערכות ההידראוליות מאפשרים כיום העמסה ופריקה מהירים מאוד, וזאת ברמת בטיחות גבוהה ביותר (הן בתהליך הפריקה והעמסה, והן בנסיעה).
המרכבים מסוג מגבה-נוע מותקנים כיום על גבי כל המשאיות, בכל המשקלות, וזאת החל ממשאיות פינוי אשפה קלות, וכלה במשאיות כבדות העובדות באתרי תשתיות.
הובלת מכולות וארגזים מתחלפים
הובלת מכולות (תקנה 85א). א. לא יוביל אדם ולא ירשה לאחר להוביל מכולה (Container)ברכב אלא אם מותקנים ברכב התקני חיבור סובב (TwistLocks)לפי הוראות תקנה זו. ב. לא יותקנו התקני חיבור סובב למכולה ברכב אלא אם כן הם מהסוג האמור בחלק ג' בתוספת השניה. ג. לא יותקנו התקני חיבור סובב אלא
ייצור והתקנה של מרכב למשאית – כל מה שחשוב לדעת
הגידול בצרכי התובלה והשינוע בישראל תורמים, במקביל, גם לגידול בביקוש למשאיות המשמשות להובלות סחורות ומוצרים מהיצרנים אל הקמעונאים ולצרכנים. עבור סוגי הסחורות השונים ישנם מרכבי משאית ייעודיים אשר נועדו לשמור על המוצר ולהעבירו ביעילות ובבטחה, ומכיוון שמרכבים אלו נמצאים בשימוש שוטף רמת השחיקה שלהם גבוהה. לכן חשוב לרכוש ארגז איכותי
משרד התחבורה: בטיחות הובלת מטענים ברכב
המדריך להובלת מטענים של משרד התחבורה מפרט על שיטות העמסה של מטענים, כמו גם מידע והסברים על צורות ריתום, עיגון, קשירה ואביזרי הקשירה הקיימים בשוק. המדריך אינו מתיימר לשמש כחומר לימוד רישמי ואינו מחליף את דרישות החוק. קדם לעריכת מדריך זה תהליך הפקת לקחים ממדריכים דומים בעולם וכן הכרות עם
מרכבים להובלת חומרים מסוכנים
אלפי מובילים מבצעים בכל יום תפקיד קשה אך הכרחי: שינוע של חומרים מסוכנים, אשר אין דרך אחרת להובילם. הטיפול בחומרים אלה דורש משנה זהירות וכל טעות עלולה להיות הרת אסון לנהג, למשתמשי הכביש, לדיירי האזור ולסביבה כולה. משרד התחבורה מייחד לנושא זה תשומת לב וקובע תקנות ומגבלות מחמירות למתן היתרים.
להיות גמיש
כיצד לרתום כהלכה את המרכב למשאית טעויות קטנות בריתום המרכב עלולות לגרום מאוחר יותר לצרות צרורות. המשאית, ותהיה מודרנית ומתוחכמת ככל שתהיה איננה יכולה 'להתגבר' על טעויות שמבצע בונה המרכבים, ובפרט בכל מה שקשור לריתום של המרכב לשלדת הרכב. הריתום הנכון צריך לענות על דרישות רבות. הראשונה והחשובה שבהן היא
להאריך כהלכה את קצה השלדה
ההתאמה הנדרשת בין שלדת המשאית לבין המרכב גובה לעתים מחיר יקר. במקרים רבים נדרש לבצע 'התאמה הדדית' בין החתן והכלה, כלומר בין המשאית למרכב. מכיוון שלא מדובר כאן בחתונה קתולית שבה מחויבים שני בני הזוג זה לזו עד ערוב ימיהם, הרי שלעתים נדרשות התאמות שונות ומשונות בכדי להתאים בין שני
המשימה: להתאים את המשאית למרכב
המחיר היקר של המשאיות מחייב התאמות ושינויים במהלך חייו הארוכים של הרכב הכבד. חברות מבוססות מוכרות את המשאית החדשה לרוב כעבור 3 עד 5 שנים, והלקוח שרכש אותה מעוניין לעיתים להסב אותה לעבודה חדשה, עם מרכב חדש. חלק מהחברות מעדיפות מראש להימנע מרכישת משאית חדשה ויקרה, ולחלופין להתאים את המשאית